Пари Сен Жермен стигна до трудна победа с 4:1 при гостуването си на Льо Авър в първия мач от новия сезон в Лига 1. До заключителните минути на срещата домакините удържаха шампиона, който обаче реализира три късни гола и спечели.

ПСЖ излезе напред в резултата след едва три минути игра. Гонсало Рамош пусна хубаво извеждащо подаване за Канг-ин Лий, който залъга противников играч и с техничен удар в далечния десен ъгъл се разписа за 0:1. В 24-ата минута парижани бяха близо до второ попадение, след като Рандал Коло Муани скочи високо, за да засече центриране към наказателното поле, но топката срещна напречната греда

Пет минути след това Джанлуиджи Донарума не се намеси добре и подари топката на Абдулай Туре, който от близка дистанция я прати в мрежата, но попадението не бе признато заради засада на футболиста на Льо Авър.В 48-ата минута Льо Авър стигна до изравнително попадение, след като Кристофър Опери центрира много добре към Готие Лорис, който насочи добре топката към долния ляв ъгъл и се разписа за 1:1.

В 54-ата минута Жосуе Касимир изненада отбраната на ПСЖ и си спря отскочила топка, като след мощен спринт се озова очи в очи с Донарума и с удар по земя го преодоля, но голът не бе признат заради игра с ръка при овладяването.

В 61-вата минута Канг-ин Лий демонстрира невероятната си техника и се озова на стрелкова позиция, но шутира в напречната греда. Само минута след това Асенсио стреля към долния ляв ъгъл, но Десмас се отчете с брилянтно спасяване.

В заключителните минути на срещата Пари Сен Жермен натисна в търсене на втори гол и такъв падна в 85-ата минута. Жоао Невеш проби отляво и центрира към Усман Дембеле, който бе оставен сам и с глава отбеляза гол. Само минута след това парижани сложиха точка на спора. Невеш намери Брадли Баркола, който направи добър пробив отляво и с елегантен удар към далечния ляв ъгъл прати топката в мрежата и по този начин вкара за 3:1 в полза на ПСЖ.

В 87-ата минута шампионът на Франция получи дузпа за нарушение на Лорис срещу Коло Муани. След проверка на ВАР самият Коло Муани се нагърби с изпълнението в 90-ата минута и с удар в долния ляв ъгъл оформи крайното 4:1.