Ръководството на Пари Сен Жермен намери сламката, с която да си отмъсти на Адриен Рабио. Полузащитникът отхвърли цели шест оферти на шефовете да поднови договора си и затова беше изваден от първия състав. Сега парижани обмислят да го уволнят дисциплинарно. 

Формалната причина за това е поведението на полузащитника след отпадането от Манчестър Юнайтед на 1/8-финалите в Шампионската лига. Тогава, буквално минути след поредната позорна страница в историята на богаташкия клуб, футболистът беше хванат да се забавлява в нощен клуб в Париж. 

Освен това той хареса видео на обявения за "персона нон-грата" в клуба Патрис Евра, който уж на шега плаши с бой бившия капитан на ПСЖ Жером Ротен. Евра полудя от радост след срамното отпадане на парижани в ШЛ и те дори подадоха жалба срещу него заради начина, по който изрази задоволството си в ложите на "Парк де Пренс". 

Дали Рабио ще бъде уволнен дисциплинарно заради тези на пръв поглед дребни провинения, ще стане ясно на 27 март, когато е срещата му с ръководството. Дотогава му е забранено да стъпва на тренировъчната база на клуба и да поддържа форма дори с юношите. 

Дисциплинарното уволнение ще се отрази на халфа единствено с това, че няма да получи последните три заплати по договора си с Пари Сен Жермен, който изтича на 30 юни. Иначе от януари насам той има право да подпише с всеки клуб, който го пожелае и се очаква скоро да е ясно и името му. 

Футболистът не е играл в официален двубой от декември насам, когато се появи на терена срещу Цървена звезда в груповата фаза на Шампионската лига. Веднага след мача той отклони последната оферта на ръководството да поднови договора си и оттогава не е помирисал терен.