ПСЖ се завърна към победите в Лига 1. Парижани се справиха с 2:0 у дома срещу последния Анже. Юго Екитике даде аванс на "принцовете" в 5-ата минута, а в 72-ата минута Лионел Меси удвои. В 83-ата минута гол на Неймар беше отменен заради засада. 

За лидерът във френското първенство успехът не дойде толкова лесно, след като гостите дадоха сериозен отпор, а освен това пропуснаха и някои не лоши положения за гол. 

С успеха ПСЖ събра 47 точки и продължава да бъде първи след 18-ия кръг. Анже е на дъното с едва 8 точки. 

БГНЕС
25 снимки

Преди началото на мача парижани излязоха с фланелки, с които почетоха легендата Пеле. Двубят пък започна отлично за домакините. В 5-ата минута Меси получи пред наказателното поле и подаде към Мукиеле отдясно. Бранителят с отлично центриране намери Екитике, който се освободи от Унтонджи и направи Бернардони безпомощен за 1:0. 

В 24-ата минута "принцовете" можеше да удвоят аванса си. Меси центрира от пряк свободен удар, а Рамос се извиси над всички и отправи удар с глава, но Бернардони спаси. В 33-ата минута Фабиан Руис пусна извеждащ пас за Меси, който напредна и шутира, а Бернардони показа завиден рефлекс и спаси. 

Втората част започна с добра възможност за гостите, но се оказа, че Сима е бил в положение на засада. Нападателят беше изведен зад отбраната на ПСЖ, но не намери очертанията на вратата. В 58-ата минута Бернат получи страхотен пас от дълбочина и намери Екитике. Младокът овладя и отправи опасен удар между трима съперникови футболисти, но вратарят на Анже спаси. 

След час игра Абдели проби отдясно, навлезе навътре и намери Сима на далечната греда. Нападателят обаче от отлична позиция прати топката над вратата. В 72-ата минута ПСЖ стигна до втори гол. Екиките получи пред пеналта и намери Мукиеле, който изведе Меси на стрелкова позиция, а гениалният аржентинец от десетина метра матира вратаря за 2:0. Първоначално попадението беше отменено заради засада, но след намесата на ВАР се оказа, че Ла Пулга е бил зад линията на топката при подаването - 2:0. 

В 83-ата минута гол на "принцовете" беше отменен заради засада. Неймар получи извеждащ пас в наказателното поле и с мощен шут преодоля Бернардони, но се оказа, че бразилецът е бил в положение на засада. Малко след това шут на Чиуб мина опасно над вратата на домакините. В 90-ата минута стражът на Анже изби в корнер технично изпълнение на пряк свободен удар на Неймар. След неговото изпълнение Бернардони се отличи със страхотна намеса след удар с глава на Рамос. 


ПСЖ - Анже 2:0

1:0 Юго Екитике (5)

2:0 Лионел Меси (72)

ПСЖ: Донарума, Мукиеле, Маркиньос, Рамос, Бернат, Данило, Витиня, Руис, Неймар, Меси, Екитике

Анже: Бернардони, Менди, Думбия, Унтонджи, Блажич, Капел, Бамба, Абдели, Бенталеб, Уну, Сима