Пари Сен Жермен не срещна особени затруднения в домакинството си на Страсбург от 8-ия кръг на Лига 1. Макар да играха с доста експериментален състав, столичани спечелиха с 4:2 на своя "Парк де Пренс", а спокойно можеха да постигнат и по-изразителен успех. Сени Маюлу (12'), Марко Асенсио (47'), Брадли Баркола (66') и Канг-Ин Лий (90') реализираха головете за домакините, а за гостите се разписаха Секу Мара (58') и Дауда Дионг (93'). 

ПСЖ стартира мача силно и можеше да вкара още в 12-ата минута, когато изстрел на Сени Маюлу срещна гредата. Домакините все пак поведоха в 18-ата минута, когато Брадли Баркола пусна извеждащ пас за Сени Маюлу, който нахлу в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл за 1:0.В 47-ата минута резултатът бе удвоен. Удар на Дезире Дуе рикошира в защитник и вратаря, за да стигне до Марко Асенсио, който отблизо отбеляза за 2:0. Страсбург върна интригата в 58-ата минута, когато Секу Мара получи пас в наказателното поле, успя да се освободи и да стреля във вратата за 2:1.

Радостта на гостите бе кратка и в 66-ата минута ПСЖ отново излезе напред в резултата. Брадли Баркола получи наглед трудна топка в пеналта, но някак успя да я обработи и да стреля във вратата от малък ъгъл за 3:1. Парижани можеха да добавят и още едно попадение на сметката си, но автогол на Сайду Соу в 67-ата минута бе отменен заради засада в хода на атаката. Четвъртият гол все пак дойде в 90-ата минута, когато Жоао Невеш бе изведен в наказателното поле и от аутлинията върна за Кангин Лий, който отблизо засече във вратата за 4:1.

В добавеното време Страсбург успя да направи загубата си малко по-почетна, добавяйки второ попадение на сметката си. При центриране от корнер Секу Мара отклони с глава към Дауда Дионг, който отблизо прати топката в мрежата за крайното 4:2.

С тази победа ПСЖ отново е лидер в класирането с 20 точки, колкото има и втория Монако. Страсбург остава на 7-ото място с 10 точки в актива си.