Доскоро във Франция не искаха да повярват, че е възможно голямата звезда в Лига 1 и Пари Сен Жермен Неймар да си тръгне. Но най-авторитетният вестник в страната "Екип" е категоричен, че това е все по-вероятна възможност. 

Изданието се позовава на източници, близки до играча и клуба, според които той вече е обявил на президента Насер ал Хелайфи, че е категоричен в намерението си да напусне. И точно затова позицията на ПСЖ е, че няма да го държи на сила, но ще го продаде само при изгодни условия. 

За Неймар бяха платени 222 млн. евро на Барселона преди две години. Сега той е на път обратно към "Камп Ноу", но парижани няма да се навият на сума на сделката по-ниска от равностойността на 180 млн. евро. Точно такава ще е и клаузата за разтрогването на договора му от 1 януари 2020 г. 

Каталунците са наясно с тези изисквания на френския шампион, пише "Мундо Депортиво". Затова те са склонни да включат двама играчи в трансфера и ако е необходимо, да доплатят малка сума. Единият, който вече се е навил на размяната, е Филипе Коутиньо. Бразилецът е оценяван на 100 млн. евро, така че вече 60% от стойността на сделката е осигурена. 

Очаква се вторият футболист да е исканият от Томас Тухел в Париж полузащитник Иван Ракитич. И докато в Барса го оценяват на 80 млн. евро, французите са на мнение, че 31-годишният световен вицешампион с Хърватия от 2018 г. струва максимум наполовина. 

Точно тези разногласия пречат за по-ранното финализиране на сделката, но вече и двата клуба гледат в една посока - осъществяване на трансфер на Неймар в Барселона. Бразилецът вече се е съгласил на личните си условия, така че остава само клубовете да се разберат.