Френският шампион Пари Сен Жермен имаше леки колебания, но не допусна изненада в гостуването си на Рен и продължава с пълен актив в Лига 1. Парижани надделяха с 3:1 и продължават с шест победи от шест мача. 

Бретанците поведоха след автогол на Адриен Рабио в началото, но още до почивката Анхел ди Мария изравни, а час след началото на мача Тома Мюние изравни. В края Ерик-Максим Чупо-Мотинг сложи точка на спора и оформи крайния резултат. 

Мачът започна великолепно за "червено-черните", които откриха в 11-та минута след подарък на парижани. Тогава след едно наглед безопасно центриране от корнер непритесняваният от никого Адриен Рабио си вкара топката в собствената врата и резултатът беше открит в полза на домакините. 

От този момент нататък ПСЖ вдигна максимално оборотите. В 25-та минута Единсон Кавани вкара топката в мрежата, но реферите не зачетоха попадението заради засада. Но това не осуети порива на гостите в този мач. 

Юлиян Дракслер, Преснел Кимпембе и Неймар изпуснаха хубави възможности, а в 42-та минута удар с глава ан Кавани мина на сантиметри над вратата. Но все пак този напор даде резултат точно преди почивката. 

В 45-та минута пореден пробив по десния фланг стигна до аутлинията и топката беше сервирана около границата на наказателното поле. Там Кавани тактично прескочи топката и остави за Анхел ди Мария, който необезпокояван от границата на пеналтерията изстреля снаряд в долния десен ъгъл и изравни за 1:1. 

Веднага след почивката ПСЖ продължи да налита и да търси пълния обрат. В 47-та минута Единсон Кавани тресна лявата греда, а пет минути след това негов опасен изстрел беше избит от вратаря. Но пълният обрат стана факт в 61-та минута. 

Тогава Неймар по страхотен начин изведе Тома Мюние зад защитата по десния фланг, той напредна и с удар в далечния ъгъл на вратаря и с помощта на гредата се разписа за 2:1. Това окончателно приключи играчите на Рен. 

Макар че те все пак направиха опит да възстановят равенството. Хатем Бен Арфа и Рами Бенсебиани не успяха да преодолеят Джанлуиджи Буфон и статуквото се запази. Така беше до 83-та минута, когато всичко приключи. 

Тогава Тома Мюние намери Ерик-Максим Чупо-Мотинг в наказателното поле, той се освободи и с хубав изстрел преодоля вратаря за 3:1. До края на мача не се случи нищо интересно и ПСЖ записа песта поредна победа за 18 точки в актива. Рен остава със 7 точки в долната половина на таблицата.