Френският шампион Пари Сен Жермен е извършил нарушение на правилата за подписване с непълнолетни играчи, твърди телевизионния канал „France 2“, който базира своята информация на документи от „Football Leaks“.

По „France 2“ бе излъчен документален филм, който показа, че скоро ФИФА ще започне разследване на ПСЖ относно привличането на Каис Руис през 2015 година, когато е само на 12 години от Барселона. Френският клуб се смята, че е нарушил правилата, тъй като е предложил фиктивна работа на бащата на играча.

Документите показват, че ПСЖ го е назначил като скаут, за да се адаптира към разпоредбите, които позволяват подписването на непълнолетни играчи по семейни причини, които не са свързани с футбола.

По същия начин от ПСЖ са платили къщата, в която живее семейството на френско-мароканския футболист, който днес е на 16 години и току-що подписа първия професионален договор с клуба до 2021 година.

Към момента на подписване на своя договор с ПСЖ, дори и на 12 години Каис Руис е печелил по 13 хиляди евро и е получил 400 хиляди евро, за да подпише с френския клуб, което предизвика подозренията на ФИФА.

Ако информацията бъде потвърдена, френският клуб рискува да получи много тежко наказание. Барселона, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид вече претърпяха санкции за подобни нарушения и получиха забрана да не могат да картотекират нови играчи за различни периоди от време.

Каис Руис бе един от играчите от школата на Барселона, който попадна в разследването на ФИФА през 2015 година. В крайна сметка каталунците бяха наказани за нарушения свързани с подписването на играчи на възраст под 18 години.

На Руис бе забранено да играе за Барселона преди да навърши пълнолетие, но той вече бе преминал в Пари Сен Жермен.

Football Leaks с пикантни разкрития за Мбапе

Football Leaks с големи разкрития за трансфера на Мбапе в ПСЖ и проваления опит на Реал М​

Football Leaks с разкрития за трансфера на Неймар в ПСЖ​

Неймар взима 375 хиляди евро, ако аплодира феновете 

ПСЖ призна за расистки прийоми, но те били “лична инициатива“

ПСЖ ще бъде разследван за расово профилиране на млади играчи

Започва съдебно дело между ПСЖ и УЕФА

Football Leaks намеси големи босове в тайни договорки между ПСЖ и УЕФА​