Надеждите на Барселона да върне Лионел Меси обратно на „Камп Ноу“ намаляват с всеки изминал ден, тъй като Пари Сен Жермен продължава да опитва да задържи аржентинеца в клуба, като удължи договора му, който изтча в края на сезона.

Сега Marca твърди, че бащата на Лео - Хорхе Меси, вече е дал съгласието контрактът на сина му да бъде подновен и изглежда, че шампионите от Лига 1 са уверени, че играчът ще продължи да играе на „Парк де Пренс“. Изданието пише, че ПСЖ са подготвили мегаоферта за световния шампион, която смятат за твърде добра, за да бъде отказана. Клубът от своя страна е готов да положи всички усилия и по отношение на предлаганата заплата на Меси, която в момента е около 30 милиона евро.

Аржентинецът от своя страна се чувства добре в ПСЖ и се е настанил изключително добре на „Парк де Пренс“. Семейството му също се чувства комфортно с живота си в Париж и има ясно намерение да продължи във френската столица поне още година.

На пресконференцията преди срещата от Лига 1 срещу Анже в сряда треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие потвърди, че се водят преговори за подновяването на договора на Лео Меси.

„Знам, че в момента се водят преговори и нашето ръководство е говорило с Меси за удължаване на договора, но не знам повече. Виждам, че Лео е много щастлив тук, в Париж, така че ще видим неговата позиция относно проекта на клуба. Но мисля, че има истинско желание от страна на клуба да удължи престоя на Лео. Това е тема, която не съм обсъждал и няма да обсъждам с него. Има  спортен директор (б.р. - Луис Кампос) и нашият президент (б.р. - Насер Ал-Хелайфи), те са в пряк контакт с Лео и неговите представители“.

БГНЕС / BGNES
11 снимки

Желанието на Пари Сен Жермен да предложи на Меси още по-високо възнаграждение идва на фона на увеличения икономически растеж в клуба след пристигането на бившата звезда на Барселона. Клубът регистрира огромни приходи от около 700 милиона евро, откакто Меси се присъедини към тях през лятото на 2021-а година. Освен това има 30-40% увеличение на продажбите на тениски с неговото име и номер, като вече са продадени повече от милион бройки. Клубът е спечелил и чрез сделкото си с Nike на стойност от около 75 милиона евро.

Изданието завършва с това, че ПСЖ са решени да избегнат сценария Меси да се присъедини към отбор от американската МЛС или да се върне в Барселона. Френският гранд иска в идеалния случай нападателят да се пенсионира в Париж и да продължи да играе футбол на най-високо ниво. Междувременно аржентинецът ще се завърне на терена за своя тим в сряда срещу Анже, след като изведе „гаучосите“ до световната титла миналия месец.