Отборът на Пари Сен Жермен разгроми Амиен с 5:0 и продължава със стопроцентов актив във френската Лига 1. Така след 10 мача ПСЖ има 30 точки и голова разлика 37-6.

Тимът на Амиен пък е 17-и с 10 точки в актива си към момента във френския шампионат.

Парижани, които бяха без бразилеца Неймар, вкараха два гола до почивката и още три бързи попадения в последните 10 минути на срещата, в която превъзхождаха опонента си.

Още в 12-ата минута Маркиньос откри резултата за Пари Сен Жермен след като засече центриране на Анхел Ди Мария и така домакините поведоха с 1:0. Малко преди това Ди Мария пропусна шанс да реализира.

Вторият гол падна чак в края на първото полувреме от почти идентична ситуация като първия. Пак Анхел Ди Мария центрира отдясно и Адриен Рабио прати топката във вратата на Амиен за 2:0.

Третият гол бе дело на Юлиан Дракслер, който бе намерен отлично с пас и не сгреши, за да покачи на 3:0. В тези минути гостите пропуснаха добра възможност в лицето на Хуан Отеро, който бе оставен непокрит, но не успя да се разпише, стреляйки вляво от вратата.

Младата звезда на ПСЖ и Франция Килиан Мбапе също записа името си сред голмайсторите в 82-ата минута, вкарвайки за 4:0, а в 87-ата Муса Диаби оформи крайното 5:0, носейки поредни три точки за шампионите.

източник: БГНЕС