ПСЖ победи Монпелие като гост с 6:2 един срещу друг в мач от 26-я кръг на Лига 1. Попаденията за домакините бяха дело на Арно Нордин, а Тежи Савание се разписа от дузпа. За френския гранд точни бяха Витиня, Кангин Лий, Нуно Мендеш, докато Килиан Мбапе блесна с хеттрик. ПСЖ беше по-добрият отбор и заслужено спечели, като дори можеше и още попадения да добави към своята сметка. След този успех парижани са първи с актив от 59 точка, докато Монпелие остават 14-и с 26 пункта на сметката си.

БГНЕС
19 снимки

В 10-а минута Нордин се свлече в противниковото наказателно поле, но съдията пресече веднага претенциите на всички играчи. Само четири минути се получи страхотно взаимодействие между Витиня и Килан Мбапе даде възможност на първия чиста позиция пред гола на границата на наказателното поле. И той не разочарова, преодолявайки вратаря с удар в долния десен ъгъл - 1:0 за ПСЖ.

В 22-а минута Килиан Мбапе овладя по красив начин силно подаване от страна на Рандал Коло Муани в наказателното поле. Той се освободи от пазача си и изстреля топката в долния десен ъгъл - 2:0 за Пари Сен Жермен.

В 30-а минута Арно Нордин стигна до отбита топка в малкото наказателно поле и стреля с глава. Той успя да прати топката в долния десен ъгъл и по този начин да намали резултата - 1:2.

В 41-а минута Уахиб Хазири прибра хубаво високо подаване дълбоко в наказателното поле и опита да вкара топката по трева в средата на мрежата, но ударът му беше отклонен встрани един от защитниците. Само три минути след това Донарума извърши грубо нарушение, а съдията не се поколеба да отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Тежи Савание, който бе безкомпромисен и макар стражът на ПСЖ да усети ъгъла, нямаше шанс да спаси - 2:2.

В 50-а минута Брадли Баркола се зачуди за миг на кого да подаде, след което намери Килиан Мбапе, който овладя перфектно топката и шутира страхотно от границата на пеналтерията, намирайки съдействие от напречната греда - 3:2 за ПСЖ.

Само три минути по-късно Кангин Лий овладя по перфектен начин подаване на ръба на наказателното поле, дошло от Рандал Коло Муани, и нанесе добър удар в горния ляв ъгъл - 2:4 за ПСЖ, а това бе нов страхотен гол за гостите.

В 63-а минута интригата бе тотално убита, след като Витиня даде пас по конец към Килиан Мбапе, който овладя чудесно и завърши с прецизен удар във вътрешната страна на лявата греда, за да оформи своя хеттрик в сблъсъка - 5:2 за ПСЖ.

В 88-а минута Уорън Заир-Емери пропиля огромна възможност, след като получи чудесен пас в наказателното поле, но единствено по някакъв начин успя да забоде топката в лявата греда. Веднага след това Витиня демонстрира страхотен поглед и намери Нуно Мендеш, който от вътрешността на пеналтерията хладнокръвно заби кълбото във вътрешната страна на лявата греда - 6:2 за ПСЖ.

Стартови състави:

Монпелие: 16. Димитро Берто, 70. Танги Кулибали, 4. Кики Куяте, 18. Лео Льороа, 7. Арно Нордин, 27. Бечир Омерагич, 11. Тежи Савание, 3. Исига Сила, 29. Енцо Тчато, 12. Джордан Фери, Уахиб Хазри

ПСЖ: 99. Джанлуиджи Донарума, 29. Брадли Баркола, 35. Лукас Бералдо, 17. Витиня, 15. Данило Перейра, 21. Люка Ернандес, 19. Кангин Лий, 23. Рандал Коло Муани, 7. Килиан Мбапе, 4. Матеус Угарте, 2. Ашраф Хакими