Загубите на ПСЖ се увеличиха сериозно през последните години, като сметката за заплати този сезон възлиза на 728 милиона евро. Клубът от Лига 1 също отчете загуби от 370 милиона евро през миналия сезон, като беше пряко засегнат от новите правила за финансов феърплей, които влизат в сила от месец юни. Това ще принуди клуба да намали драстично сумата си за възнаграждения.

L’Équipe съобщава, че клубът е отбелязал 45-процентно увеличение на заплатите през последните две финансови години, което е предизвикано от привличането на Лионел Меси. С аржентинеца, Неймар и Килиан Мбапе в отбора, настоящият лидер в Лига 1 изпитва значителни проблеми със заплатите.

БГНЕС / BGNES
32 снимки

УЕФА вече санкционира ПСЖ през август миналата година, като ги глоби с 65 милиона евро, от които 10 милиона евро бяха платени предварително, а останалите 55 милиона евро са под запор, ако ПСЖ отново наруши финансовите правила. Както спортният съветник Луис Кампос, така и президентът на клуба Насер Ал Хелаифи сега трябва да работят щателно през лятото, за да избегнат харченето на 90 процента от доходите си, което ще падне до 70 процента след две години, както и да намалят разходите си за заплати, като продадат някои от ненужните играчи.

В същото време ПСЖ е разследван от френската прокуратура за предполагаема трудова експлоатация, съобщиха от парижката прокуратура.

БТА / BTA
26 снимки

"След жалба, получена на 13 декември 2022 година, на 16 януари 2023 г. беше образувано разследване на основание недеклариран труд", казаха от службата пред Ройтерс.

Жалбата е подадена от тунизиеца Хишам Буажила, който каза, че е работил за президента на клуба Насер ал Хелаифи като съветник, каза неговият адвокат Бертран Реполт пред Ройтерс. Буажила върди, че е получавал само спорадични плащания чрез базирана в Доха тенис академия.

"Той никога не е бил нает на работа от ПСЖ", каза клубът от Лига 1, цитиран от L’Equipe.