ПСЖ не допусна изненада и победи с лекота Брест с 2:0 на "Парк де Пренс" в мач от 21-ия кръг на Лига 1. Килиан Мбапе (32) и Тило Керер (53) вкараха головете за парижани, които играха без възстановяващия се след коронавирус Лионел Меси и контузения Неймар. Радостта на домакините бе помрачена от контузията на Жоржиньо Вайналдум, който бе заменен още на почивката. Победата върна аванса на ПСЖ от 11 точки пред втория Ница. Брест заема 13-ата позиция в класирането.

БГНЕС
26 снимки

Изненадващо гостите влязоха по-добре в мача и още в началните минути пропуснаха да поведат. В 9-ата минута Ирвин Кардона бе изпуснат от защитата на ПСЖ и се озова очи в очи с Донарума. Вратарят на домакините обаче запази хладнокръвие и изби удара му по земя. При последвалия корнер отново Кардона постави на изпитание Донарума, пращайки с глава топката под гредата, но италианският страж внимаваше и спаси. Другият нападател на Брест - Франк Онора шутира от дистанция в опит да изненада Донарума в 19-ата минута. Топката обаче бе твърде лека и не затрудни вратаря на ПСЖ.

Едва в 28-ата минута домакините организираха отлична атака, която бе завършена от Килиан Мбапе, но силният му удар профуча покрай вратата. Секунди по-късно и Вайналдум стреля неточно от добра позиция в наказателното поле.
 
Логичното се случи в 32-ата минута. Мбапе получи топката пред наказателното поле и изненадващо шутира през краката на Шардоне в близкия ъгъл за 1:0. Ударът изненада Марко Бизот и френският национал реализира десетия си гол в Лига 1. 

Малко след попадението Менити и Мбапе се сдърпаха след нарушение на звездата на ПСЖ и реферът охлади страстите с жълти картони и за двамата.

Втората част започна с натиск на домакините, които пропуснаха да удвоят резултата в 48-ата минута. Марко Верати отправи техничен удар от малък ъгъл, но топката се отклони в лявата греда.
 
Това се случи в 53-ата минута, когато Нуно Мендеш проби отляво и поднесе топката на Тило Керер, който технично от въздуха  направи 2:0.

Второто попадение успокои домакините, които започнаха да се забавляват на терена, а съперникът им отпадаше физически с всяка минута. Вратарят на Брест Марко Бизот обаче имаше ден и спаси удари на Икарди и Мбапе. Веднъж и Керер не успя да уцели опразнената врата след пас на Верати.  Три минути преди края ефектно изпълнение на Мбапе отново не завърши гол след поредна блестяща намеса на нидерландския страж на гостите.