Френският шампион записа победа с 3:1 като домакин на Рен в първи двубой от шестия кръг на Лига 1. Парижани не изиграха най-добрия си мач, но въпреки това отбелязаха три попадения чрез Брадли Баркола в 30-ата и 68-ата минута, а между тях се разписа и Канг-ин Лий в 58-ата. Арнауд Калимуендо върна един гол за гостите в 75-ата от дузпа, а четири минути преди края попадение на Алиду Сейду бе отменено заради игра с ръка.

Домакините вкараха топката в мрежата на съперника още в третата минута, когато Маркиньос се разписа, но неговият гол обаче бе отменен след намесата на ВАР заради засада.

ПС натискаше, а в 19-ата минута Ашраф Хакими бе близо до попадението, но ударът му срещна напречната греда.

Все пак, след половин час игра, Брадли Баркола даде аванс на ПСЖ. Той получи от Усман Дембеле на границата на пеналтерията, след което нанесе прецизен удар в долния ляв ъгъл за 1:0.

В 58-ата минута парижани удвоиха аванса си. Баркола можеше да вкара втория си гол в мача, но изстрелът му обаче срещна левия страничен стълб. Топката, обаче, попадна на главата на Канг-ин Лий, който отблизо бе точен за 2:0.

Снимки: БТА / BTA
44 снимки

Три минути по-късно Фабиан Руис излезе очи в очи с вратаря на гостите, но бе разколебан от добра намеса на Стив Манданда.

Все пак, в 66-ата минута, ПСЖ направи резултата класически. Ашраф Хакими намери Баркола в пеналтерията, а втория стреля от движение и не остави шансове на Манданда за 3:0.

15 минути преди края на редовното време на мача Арно Калимуендо върна един гол за Рен, след като реализира дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Лукас Бералдо.

В 86-ата минута футболистите на гостите си помислиха, че са вкарали второ попадение, когато Алиду Сейди отбеляза от малък ъгъл във вратата на Матвей Сафонов, но голът беше отменен заради игра с ръка на бранителя.

По този начин ПСЖ продължава без загуба от началото на сезона и заема първото място с актив от 16 точки. Рен остава осми със седем пункта. В следващия кръг парижани гостуват на Ница, но преди това пътуват до Лондон за среща с Арсенал в Шампионската лига. За Рен пък предстои домакинство на Монако в първенството.