Отборът на Пари Сен Жермен постигна загуба при гостуването си в 34-ия кръг на френската Лига 1 при визитата си на Монпелие с 2:3. Поражението по никакъв начин не обърква сметките на ПСЖ във Франция, който си подплати вече титлата, но успехът е важен за домакините, които са в люта битка за местата в зона „Европа”. Въпреки това то можеше да бъде лесно избегнато, ако не бяха лековатите действия на всички футболисти на шампионите, които участваха в защитните действия, които бяха на аматьорско ниво на "Стад дьо ла Мусон".

Амброаз Ойонго си отбеляза автогол в 12-ата минута, засичайки топката в собствената си врата, за да изведе ПСЖ напред. Все пак колегата му в отбрана при парижани – Преснел Кимпембе, „върна жеста” десет по-късно, като разликата бе, че той си вкара автогола с глава.

Второто полувреме пък стартира в по-добро темпо за ПСЖ, който стигна до повеждането в резултата в 62-ата минута. Тогава Маркиньос пусна по земя през средата за Анхел Ди Мария, който се завъртя брилянтно край вратаря на Монпелие и прати топката във вратата – 2:1 за ПСЖ.

В рамките на само пет минути обаче Монпелие стигна до пълния обрат. Първо в 80-тата минута Анди Делор получи пас отдясно и напредна навътре необезпокояван, за да отправи удар с десния крак, който бе неспасяем за Джанлуиджи Буфон – 2:2.

Пет по-късно пък защитата на парижани претърпя пълен провал, след като Леандро Паредес получи пас по земя от Буфон, но овладя и „позабрави” да подаде топката, която бе отклонена от Схири, за да може Камара да изведе Монпелие напред – 3:2.

Така Монпелие задмина Марсилия и е пети с 54 точки, на пет зад четвъртия Сент Етиен, както и на три пред седмия Ница. ПСЖ е уверен шампион с 18 точки преднина пред Лил, който има 68 точки.