Шампионът на Франция Пари Сен Жермен излезе от летаргията, в която беше изпаднал в последните мачове. Тимът на Томас Тухел надделя с леки затруднения в гостуването си на Анже, който не се бори за нищо, като по този начин спря серията от два мача без победа. 

Парижани взеха успеха с 2:1, като с тези попадения вече стигнаха котата от 100 нанизани гола в Лига 1. Но формата им напоследък е ужасяваща и особено като станаха и на теория шампиони, наредиха куп слаби резултати и най-важното за тях е, че показаха, че излизат от тази лоша серия. 

Суперзвездата Неймар откри резултата в началото на мача, а малко преди изтичането на час игра асистира за Анхел ди Мария да удвои. В края на мача домакините получиха дузпа, заради която беше изгонен Маркиньос от състава на ПСЖ. От 11-те метра Флавиен Те не успя да преодолее Джиджи Буфон, но при добавката оформи крайното 1:2. 

Домакините започнаха по-добре мача и имаха няколко хубави ситуации пред вратата на именития съперник. Но Флавиен Те изпусна хубав шанс, а четвърт час след началото Стефан Баокен изпусна невероятна възможност за Анже, когато от страхотна позиция стреля слабо и право в тялото на Буфон. 

Малко след това гол на гостите, дело на Единсон Кавани, беше отменен заради засада. Но в следващата атака именитите гости поведоха в резултата. В 20-та минута Дани Алвес центрира страхотно от десния фланг и качи топката на главата на Неймар в наказателното поле, който прати топката в противоположния на вратаря ъгъл за 1:0. 

До почивката домакините изпуснаха да изравнят чрез Стефан Баокен и Флавиан Те, докато Единсон Кавани и Колин Дагба имаха страхотни шансове да удвоят преднината за Пари Сен Жермен, но не бяха точни и така полувремето приключи при гол аванс за гостите. 

Парижани започнаха по-активно втората част и усилията им се отблагодирха с втори гол в 58-та минута. Тогава Неймар се прояви и в ролята на асистент, като качи топката на главата на Анхел ди Мария и на практика го задължи да вкара от близка дистанция за 2:0. 

Момчетата на Томас Тухел намалиха оборотите след тази развръзка, като Марко Верати и Колин Дагба не можаха да се разпишат, но и положенията им не бяха толкова чисти. Анже пък се вдигна на натиск и имаше няколко шанса, които Исмаел Траоре и Венсан Мансо, за когото това беше мач №300 за отбора, не успяха да се разпишат. 

Четвърт час преди края Баптист Сантамария вкара за Анже, но попадението беше отменено заради засада. Все пак усилията на домакините доведоха до почетно попадение в тяхна полза малко преди края. Маркиньос получи червен картон за дузпата, която направи в 85-та минута, а зад топката застана Флавиан Те. 

След дългите разправии изпълнението се забави с две минути, а изстрелът на Те беше спасен от Джиджи Буфон. При добавката обаче оталианският ветеран беше безпомощен и трябваше да извади топката от мрежата. Но за обрат нямаше време и Анже трябваше да се примири с поражението с 1:2. 

Така ПСЖ събра 88 точки и наслагва над актива, който го направи шампион преди почти месец. Анже е с 45 точки в средата на таблицата и отдавна просто доиграва сезона.