Френският шампион Пари Сен Жермен също се интересува от таланта на Манчестър Сити Браим Диас. Французите вече са поставили на масата своите условия, но сега решението ще бъде изцяло на 19-годишния испанец.

В момента до привличането му крайно близо е европейският клубен шампион Реал Мадрид, който вече е задействал лостовете си, за да убеди играча да не парафира нов контракт с "гражданите", а през лятото да акостира на "Бернабеу".

Договорът на Диас с английския клуб изтича в края на сезона, но той няма особено желание да го подновява. Той иска да се прибера в родината си и да опита да се наложи в първия отбор на Реал. 

Все още съществува опция Браим да отиде в Мадрид още през януари. В този случай обаче от Сити ще имат възможността да приберат един от играчите в школата на Реал. Ако преминаването стане през лятото, тази опция за англичаните отпада.

От Сити също не стоят със скръстени ръце и правят всичко възможно да задържат испанеца от Малага. Те са му предложили да отиде в друг отбор под наем, за да получава повече шансове за игра, но в случай, че преподпише своя договор. 

В конкуренцията на играчи като Стърлинг, Сане и Марес обаче атакуващият полузащитник едва ли ще може да се пребори за своето място сред титулярите, което го кара да търси ново поприще за изява.

Диас, с майка испанка и баща мароканец, започва футболната си кариера в родния Малага. Талантът му обаче не остава незабелязан от големите риби и той получава предложения от тимове като Манчестър Сити и Барселона. С каталунците нещата не се получават, но "гражданите" са настоятелни и прибират младежа през 2014 г., когато е на 16 години за около 200 хил. паунда.  

В Манчестър Браим живее с четирите си сестри, майка си и баща си. В юношеските формации на "гражданите" той играе заедно със суперталантите Фил Фодън и Джейдън Санчо (в момента в Борусия Дортмунд), където печели титлата в сезон, в който тимът не губи нито един мач. 

Дебютът му за първия тим на Сити е през 2016 г., когато, отново в мач за Купата на Лигата (срещу Суонси), заменя Келеши Ихеаначо в 80-ата минута. Малко след това подписва и първия си професионален договор с тима на "гражданите".

Още по темата:

Браим Диас - момчето, което хвана окото на Реал Мадрид

Реал Мадрид иска да вземе талант от Ман Сити още през януари

Реал Мадрид с трансферен удар, договори играч на Сити

Реал прави всичко, за да вербува диамант на Сити