Отборът на ПСЖ победи Лион с 4:2 в двубой от 24-ия кръг на френската Лига 1. Парижани водеха с 3:0 с попадения на Анхел Ди Мария, Килиан Мбапе и автогол на Фернандо Марсиал, но допуснаха интригата да се върне. Мартин Терие и Муса Дембеле вдъхнаха надежди на своя отбор, но Единсон Кавани се превърна в герой, оформяйки крайното 4:2.

Началото на срещата бе ударно, тъй като и двата отбора се впуснаха в нападание. 

В 14-ата минута парижани бяха близо до откриване на резултата чрез Килиан Мбапе, но силният удар на младока бе отразен от Антони Лопеш. 

В 22-ата минута Ди Мария напредна в наказателното поле и финтира бранител в бяло, за да изпрати топката право в мрежата на Лопес.
ПСЖ продължи да бъде по-активният отбор на терена в търсене на второ попадение. 

В последствие аржентинецът пропусна още две обещаващи възможности, но в 38-ата минута Килиан Мбапе удвои аванса на парижани. 

В началото на втората част Фернандо Марсал имаше нещастието да прати топката в собствената си мрежа, но малко след това Мартин Терие шутира от границата на наказателното поле и изненадващо опъна мрежата на ПСЖ. 

В 59-ата Муса Дембеле направи резултата 2:3, след като се озова сам пред вратата на парижани. 

Двадесет минути по-късно Единсон Кавани уби интригата в срещата, след като изстрелът му от границата на наказателното поле влетя право в долния ляв ъгъл на вратата. 

В добавеното време Пабло Сарабия преодоля пазача си и нанесе мощен удар, но Лопес се справи добре, отразявайки удара и опазвайки вратата си от повече попадения. 

Така ПСЖ победи, но не убеди с представянето си. Парижани са на лидерската позиция в класирането с 61 точки в актива си, а Лион са в средата на таблицата - 9-о място с 33 точки.