Френският шампион Пари Сен Жермен разби с 9:0 Льо Авър в контрола, която се изигра пред публика на стадиона на втородивизионния френски отбор. Въпреки че последният им мач беше на 11 март, парижани демонстрираха, че се намират в страхотна форма преди двата финала за домашните купи срещу Сент Етиен и Лион.

Томас Тухел заложи на много силен титулярен състав, който вкара цели пет гола до почивката. Мауро Икарди вкара първите два от тях (8’, 19’), след което се разписа и Неймар (29’). 

Последва попадение на Килиан Мбапе (29’), за да се стигне до втория гол на бразилеца в мача, този път от дузпа в 43-ата минута. 

През второто полувреме ПСЖ излезе с цели 9 промени в състава, но резервите също не пощадиха съперника, като вкараха нови четири попадения в рамките на 11 минути. Идриса Гей (50’) първи се разписа от появилите се от скамейката играчи, а след това Пабло Сарабия (52’, 60’) стана третият футболист с два гола в мача. 

Между неговите попадения с такова се отчете и 18-годишният Арно Муинга (59’). В последния половин час обаче не паднаха нови голове и така френският шампион победи с 9:0.