Отборът на Пари Сен Жермен победи безпроблемно борещия се за оцеляване тим на Лориен и докосна титлата във Франция. Парижани се наложиха с 4:1 като гост и ако по-късно тази вечер преследвачът Монако не успее да спечели двубоя си срещу Лил, то отборът на Луис Енрике официално ще триумфира с титлата.

При подобно стечение на обстоятелствата тимът на ПСЖ ще бъде недостижим на върха в таблицата четири кръга преди края. 

BGNES
34 снимки

Килиан Мапе и компания рано-рано решиха нещата в своя полза през първото полувреме, когато само рамките на три минути реализираха две попадения. Усман Дембеле откри за ПСЖ в 19-ата минута след асистенция на Сени Маюлу. Три минути по-късно Мбапе успя да отклони малко щастливо центриране отляво и да порази целта за 2:0 в полза на гостите.

Точно след час игра Усман Дембеле направи резултата класически, но това, което ще се запомни в 60-ата минута е уникалната аистенция, която Мбапе даде на Дембеле. Французинът преодоля по фамозен начин бранител на Лориен на самата аутлиния преди да даде головия пас към своя съотборник.

Бамба успя да намали пасива на Лориен с гол в73-ата минута, но в последната минута на мача Мбапе вкара втория си гол за крайното 4:1.