Ръководството на Пари Сен Жермен прави всичко възможно да задържи един от тримата си световни шампиони в състава. Това е играчът, който всъщност има най-малка заслуга за това - вратарят Алфонс Ареола, който не записа и минута на Световното първенство в Русия. 

На клубно ниво обаче французинът се представя доста по-добре. И точно това кара шефовете да му предложат нови и подобрени условия, за да го задържат още по-дълго на "Парк де Пренс". Те искат да изразят доверието си у него, въпреки идването на ветерана Джанлуиджи Буфон. Ареола има още една година от договора си и парижани не искат да го изпуснат без пари. 

"Дискусията за новия ми договор вече започна. Сезонът едва започна, така че няма поводи за притеснение. Надявам се да изкарам една успешна кампания. За мен най-важното е да играя и ако играя редовно, няма абсолютно никаква причина да си тръгвам от тук", заяви Ареола. 

Иначе първият му мач за националния отбор на Франция дойде в първия мач от Лигата на Нациите срещу Германия тази седмица. Тогава той направи геройства на вратата си и запази суха мрежа, а мачът завърши 0:0.