Неубедителният старт на сезона за френския шампион вече е забравен. ПСЖ победи като гост Реймс с 2:0, а в основата на успеха бяха звездите в нападението Мауро Икарди и Килиан Мбапе. Аржентинецът отбеляза и двете попадения след асистенции на световния шампион, който направи изключителен мач и срещу Ница преди седмица.

Скоростта на Мбапе осигури първия гол. Нападателят на гостите напредна мощно през центъра и подаде умен пас към Икарди, който майсторски си поведе коженото кълбо и с диагонален шут откри резултата.

В 18-ата минута бившият стрелец на Интер отправи хубав изстрел, но Предраг Райкович спаси. Неймар също бе активен, а в края на първото полувреме успя да навърже почти цялата отбрана на Реймс, но стреля в аут.

В 64-ата минута Мбапе намери Икарди и той покачи на 2:0, но голът първоначално бе отменен заради засада. Последва преразглеждане с ВАР и съдията Руди Буке промени решението си.

До края парижани имаха възможност да направят победата си по-убедителна, но Неймар и Мбапе пропуснаха добри шансове. 

Това беше трета поредна победа за ПСЖ. Тимът на Томас Тухел вече е 7-и в класирането с 9 точки, на 4 зад водача Рен. Реймс пък е в серия от 4 поредни загуби и се намира на предпоследната 19-а позиция с актив от 1 точка.