Ръководството на Пари Сен Жермен реагира на последните слухове около две от звездите си в атака – Килиан Мбапе и Неймар, като стартира преговори за удължаване договора на голмайстор №1 в своята история Единсон Кавани.

Настоящото споразумение на уругваеца, който позагуби водещата си роля в нападение, изтича в края на следващия сезон. Тогава той ще бъде на доста сериозната възраст от 33 години, като явно във френската столица е по-силно желанието да се презастраховат от евентуални сътресения.

Самият Кавани би бил повече от доволен да остане в клуба, където играе от 2013 година насам. Неговите агенти на няколко пъти осъществили връзка с ПСЖ, за да информират шефовете, че са готови да преговарят за удължаване на договора.

На този етап прогнозите са, че шампионът на Лига 1 ще предложи продължаване на споразумението с още 12 месеца, които биха им осигурили достатъчно време за реакция при всякакъв сценарий.

През януари 2018 година Кавани изпревари Златан Ибрахимович като най-добрия реализатор на ПСЖ в цялата История. Той отбеляза своя 157-и гол при 4:0 над Монпелие. Към момента уругваецът има 279 мача за ПСЖ със 193 попадения.