Адриен Рабио е причината за голям вътрешен разкол в Пари Сен Жермен. Футболистът отказа да поднови своя договор с ПСЖ и това доведе до отстраняването на полузащитника от първия тим. 23-годишният халф бе изпратен да тренира с резервите. Решението предизвика негативната реакция на неговите съотборници, както и на старши треньора Томас Тухел.

Спортният директор на клуба Антеро Енрике е този, който има най-радикална позиция спрямо Рабио.

Енрике е категоричен, че не иска да види Рабио отново с екипа на ПСЖ, ако футболистът не се съгласи да поднови своя договор.

Полузащитникът не е играл за отбора от 11 декември, когато за последно се появи на терена в мача срещу Цървена звезда от груповата фаза на Шампионската лига.

Тухел прие наложеното му решение, но винаги напомня, че няма нищо общо с него. Германският специалист дори гласно изрази желание да върне Рабио в състава, но в крайна сметка прие решението на ръководните фактори в клуба.

Самият Тухел заяви, че възнамерява да разчита на Адриен Рабио до края на сезона, ако халфът не напусне „Парк де Пренс“ до края на януарския трансферен прозорец.

Томас Тухел включи Рабио и в групата за лагера на отбора в Катар, но семейни проблеми попречиха на играча да пътува със своите съотборници за Доха.

След завръщането на ПСЖ във френската столица, Рабио бе изпратен да тренира с резервите.

Случаят с Адриен Рабио се превърна в бомба със закъснител за ПСЖ и шефовете на клуба със сигурност ще се опитат да се разделят с играча до края на месеца, за да не се стига до допълнително увеличаване на напрежението в отбора. 

Докато чака Барса, Рабио преговарял с четири други клуба

Рабио се разбра с Барса и започва от лятото

Майката на Рабио поела към Барселона за преговори​

Тухел: Уважавам решението на клуба спрямо Рабио 

Подкрепа за Рабио в спора му с ПСЖ