Сапунената опера между Адриен Рабио и Пари Сен Жермен продължава. Французинът, който е отстранен от първия състав и е принуден да тренира с втория отбор, е решил да поиска помощ от Френската професионална лига, за да се опита да промени положението си, информира „L’Equipe“.

Според информацията, Рабио е поискал съдействие от правната комисия към лигата, за да вземат отношение по случая.

На следващото заседание на комисията ще бъде проучено всичко по съответния казус и ако ПСЖ са нарушили трудовите права на футболиста, клубът рискува да бъде сурово санкциониран.

Междувременно напрежението между треньора и ръководството на клуба продължава да бъде много сериозно, защото Томас Тухел е готов да поеме риска и да върне Рабио в своя състав, въпреки че шефовете го принудиха да го махне от тима, след като халфът реши да не подновява своя договор с парижани.

Според френската преса Тухел е поискал от президента на ПСЖ Насер Ал-Келайфи да може да използва Рабио до края на сезона.

ПСЖ има финансови ограничения, защото трябва да влезе в рамките на финансовия феърплей зададени от УЕФА, а Тухел има нужда от халф, след като Марко Верати се контузи и се очаква да отсъства продължително време от игра.

Докато чака Барса, Рабио преговарял с четири други клуба

Рабио се разбра с Барса и започва от лятото

Майката на Рабио поела към Барселона за преговори​

Тухел: Уважавам решението на клуба спрямо Рабио 

Подкрепа за Рабио в спора му с ПСЖ