Адриен Рабио с всеки изминал ден се отдалечава все повече от Пари Сен Жермен. Според информацията на „RMC Sport“, футболистът е взел решение да откаже да седне на масата за преговори с президента на клуба Насер Ал-Келайфи.

Лично Ал-Келайфи настояваше за подобна среща, която трябваше да се проведе в края на тази седмица.

Въпреки опитите на ПСЖ и на президента на клуба да задържат халфа, чийто договор изтича на 30 юни, Рабио е отказал да води повече преговори след изненадващото му отсъствие от състава на Томас Тухел при гостуването на Бордо през изминалия уикенд.

Рабио не присъства на последната тренировка на ПСЖ преди визитата на Бордо, след като разбра, че не влиза в плановете на Тухел.

Поведението на Рабио се тълкува като акт на бунт, тъй като той счита за несправедливо отношението на треньора към него.

23-годишният футболист бе изключително разочарован и от факта, че остана резерва, а не започна сред титулярите в решителния мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу Ливърпул на „Парк де Пренс“.

Неговият отказ да седне да води преговори с президента на ПСЖ Насер Ал-Келайфи затвърждава впечатлението, че Рабио ще напусне „Парк де Пренс“, но е въпрос на време да разберем дали това ще стане още през януари или през следващото лято. 

Рабио се замеси в нови неприятности, още по-близо до напускане на ПСЖ

Последен опит от ПСЖ да удържи Рабио

ПСЖ продава Рабио още през януари, Реал също го пожела

Адриен Рабио каза “да“ на Барселона

ПСЖ се умори, пуска Рабио в Барселона