Защитникът Серхио Рамос няма да играе повече за Испания, но би искал да продължи кариерата си в Пари Сен Жермен, като вече е осъществен контакт по отношение подновяването на договора му, пише Marca. Все още финансовите параметри не са уточнени, но важното е, че и двете страни искат да продължат заедно и през следващия сезон.

Рамос се превърна в един от лидерите в съблекалнята и ПСЖ за краткия си престой на „Парк де Пренс“, а от клуба искат той да остане. Настоящият контракт на испанеца изтича в края на сезона.

БТА / BTA
38 снимки

ПСЖ също неистово се надява да задържи и звездата си Лионел Меси, чийто договор също е до лятото, но от клуба ще трябва да внимават с правилата за финансов феърплей, които ще ги притиснат през юни. Поради тази причина преговорите с Меси и Рамос могат да бъдат доста деликатни през следващите седмици.

Преди време имаше съмнения около 36-годишна Рамос за физическата му форма. В първия си сезон на „Парк де Пренс“ той беше сериозно ограничен заради контузии, но през тази кампания той е сигурен титуляр, а представянето му е сред най-добрите в отбора. Той записа 24 мача от възможни 28 в Лига 1 този сезон.

Междувременно ПСЖ няма да стои далеч от трансферния пазар през лятото, независимо от това какво ще се случи с Рамос. Парижани вече си осигуриха привличането на словашкия централен защитник от Интер - Милан Шкриниар, който ще пристигне като свободен агент през юли.