Звездата на Пари Сен Жермен ще трябва да постигне по-осезаеми успехи с Бразилия, преди да може да бъде сравняван с Пеле и останалите легенди на Селесао. Мнението е на мениджъра Жозе Моуриньо.

Португалският специалист призна, че нападателят е един от най-впечатляващите играчи в света, но на клубно ниво. Международните му подвизи не му позволяват да застане толкова високо, колкото са останалите звезди от националния отбор от близкото, а и не толкова близкото минало.

„Неймар е фантастичен талант и никой не може да се усъмни в това. Той дойде в Европа и веднага спечели. Мисля, че се забравят играчи, които са били в един момент най-добрите в света като Роналдо и Ривалдо, просто цитирам двама, но има много повече. Те също играха в Европа и бяха фантастични, но освен това те имаха своите специални моменти на международно ниво”, сподели Жозе.

„Неймар ще продължи да се бори, за да остане в елита на Европа, където той вече е. Но успехът с Бразилия ще продължи да бъде мечта за него”, сподели Моуриньо.

Нападателят ще получи нов шанс това лято да спечели голям турнир с националния отбор, след като Бразилия е домакин на Копа Америка.

Футболистът се възстановява от контузия и се очаква да помогне на ПСЖ, ако тимът продължи в четвъртфиналите на Шампионската лига. Парижани взеха аванс от 2:0 срещу Манчестър Юнайтед в първия мач.