Пари Сен Жермен и Реймс направиха равен 1:1 в мач от 20-ия кръг на Лига 1. Неймар изведе парижани напред в 52-ата минута. Малко преди 60-ата минута Марко Верати бе изгонен с директен червен картон, така ПСЖ остана с човек по-малко на терена. Балогън донесе точката за гостите дълбоко в добавеното време на срещата.


бта
27 снимки

В 11-ата минута Фоларин Балогън от състава на Реймс успя да нанесе точен изстрел към вратата на ПСЖ. Донарума обаче се справи отлично и изби. 

Пет минути след това Джуня Ито също имаше отлична възможност да реализира. Той стреля с глава след центриране в наказателното поле на парижани. Топката обаче мина на сантиметри от десния страничен стълб. 

В 25-ата минута Алексис Флипс стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда. Първият жълт картон бе вдигнат на Маркиньос от състава на Пари Сен Жермен.

Маршал Мунеци бе намерен с хубав диагонален пас. Футболистът на Реймс се опита да си спре топката и да се завърти, за да стреля, но докосна топката с ръка и съдията отсъди нарушение. Все пак по-добрата игра на Реймс през първото полувреме продължи. 

В последната минута от редовното време на първото полувреме, Неймар намери Лионел Меси, който се опита да се освободи от защитник на Реймс в наказателното поле на гостите, но аржентинецът бе спрян. Все пак топката попадна отново в краката на Неймар, който опита центриране, което обаче не намери негов съотборник в пеналтерията.

Второто полувреме започна със смяна на Кристоф Галтие. Марко Верати се появи в игра за парижани на мястото на Витиня. 

В 48-ата минута Лионел Меси овладя топката на гърди и стреля, но ударът му не бе достатъчно добър и мина встрани от вратата. 

Четири минути след това Неймар успя да реализира след блокиран удар на Меси. Топката се озова в бразилеца, а той успя да преодолее стража на Реймс, за да прати топката в мрежата за 1:0.

В 55-ата минута Балогън бе съборен от Маркиньос в наказателното поле на ПСЖ. В първия момент съдията отсъди дузпа за Реймс, но след това ситуацията бе прегледана от ВАР и се видя, че Балогън е бил в засада при подаването към него. В същата атака Марко Верати влезе грубо в краката на Джуня Ито. Първоначално картонът за футболиста на ПСЖ бе с жълт цвят, но и това бе прегледано от ВАР, а картонът бе променен на червен за Верати, който се появи в игра на полувремето. 

В 64-ата минута напрежението на терена се покачи, след като Серхио Рамос и Флипс се сдърпаха след корнер. Рамос стреля на два пъти с глава при ъгловия удар, но и двата му опита бяха блокирани, след което защитникът се озова на земята.

Само минута по-късно Ашраф Хакими отбеляза след добра комбинация с Лионел Меси. Попадението му обаче бе отменено заради засада.

В 77-ата минута Реймс се опита да застраши Донарума с центриране отдясно. Стражът на парижани обаче внимаваше и стигна до топката първи. Само две минути след това последва и нов опит за остро центриране от десния фланг, дело на Джуня Ито. Топката пресече наказателното поле на парижани, но до нея не стигна футболист на гостите. 

Пет минути по-късно Лионел Меси бе близо до гола, но ударът му по земя мина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата пазена от Диуф.

В 84-ата дойде нов отличен шанс за Реймс пред вратата на Донарума, като футболист на гостите засече центиране и стреля от въздуха, но покрай вратата. В следващите минути, нормално, ПСЖ се прибра в своята половина. Все пак парижани бяха с човек по-малко на терена. 

Две минути преди края на редовното време Балогън бе изведен, той обаче не нанесе директен удар, а опита подаване, което бе пресечено, а топката изчистена. 

Дълбоко в добавеното време Балогън бе намерен със страхотно извеждащо подаване. Той остана очи в очи с Донарума и успя да го финитира и преодолее. След това напдателят на Реймс прати топката в мрежата за 1:1.

FT / ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - РЕЙМС 1:1

1:0 Неймар 52'

1:1 Балогън 90+5'

Съставите на двата отбора:

ПСЖ: 99. Донарума, 2. Хакими, 5. Маркиньос, 4. Серхио Рамос, 14. Бернат, 28. Карлос Солер, 17. Витиня, 8. Руис, 10. Неймар, 30. Лионел Меси, 7. Килиан Мбапе

Реймс: 94. Диуф, 32. Фокет, 24. Агбаду, 5. Абделхамид, 25. Де Смет, 21. Матусива, 15. Мунеци, 70. Флипс, 39. Каюсте, 39. Ито, 29. Балогън