Адриен Рабио бе изваден от първия състав на Пари Сен Жермен, а от декември само води тренировъчни занимания без да попада в плановете на старши треньора Томас Тохел. Това стана факт от момента, в който се разбра, че той няма да поднови договора си с парижани. На 14 март на Рабио дори му бе забранено да влиза на базата на клуба, докато отборът по същото време е там и води подготовка.

В сряда двете страни ще се срещнат, за да потърсят решение на конфликта.

Президентът на Националния съюз на професионалните футболисти на Франция Филип Пиа смята, че няма достатъчни причини, заради които футболистът да бъде отстранен от отбора на Пари Сен Жермен.

Самия Пиа обяви, че са предприети мерки за започване на съдебно производство срещу спортния директор на ПСЖ Антеро Енрике заради нарушението, което нарушава правата на Рабио като работник.

„ПСЖ прави това, което иска със своя играч. Нещата продължават да се влошават, защото той няма желание да подновява своя договор с клуба. Това, което Рабио иска е да остане в отбора до края на своя договор. Той трябва да бъде уважаван. Какво тук е осъдителното? От ПСЖ направиха всичко, за да го дискредитират. Ето защо Рабио се обърна към нас, за да го защитим от различните атаки, което е целта на клуба. Ако играчът поиска това, ние сме готови да заведем две съдебни дела: един пред трудовите съдилища срещу ПСЖ за неспазване на разпоредбите на неговия договор и друго срещу Антеро Енрике, спортният директор на ПСЖ, за морален тормоз“, коментира Пиа в изявление за „SoFoot“.

Рабио и ръководството на ПСЖ ще се срещнат утре, за да обсъдят положението на играча с клуба. Договорът на халфа с парижани е валиден до лятото. На срещата тази седмица  конфликтът ще бъде решен .

Една от възможностите е договорът да бъде анулиран, а втората опция е Рабио да се върне към отбора и да поднови тренировки, което е малко вероятно.