Дебатът между Лионел Меси и Кристиано Роналдо изглежда приключи след финалите на Световното първенство през 2022 г. в Катар, когато седемкратният носител на Златната топка вдъхнови Аржентина за световната титла в Близкия изток. Емблематичният нападател на Пари Сен Жермен вече попълни колекцията си от медали, подражавайки на други велики като Пеле и Диего Марадона, но Серхио Ромеро казва, че позицията на 35-годишния играч на върха в световната игра никога не е била под въпрос.

"Всеки, който наистина разбира от футбол, знае, че няма играч като него, но това, което винаги ще помня, е какъв човек беше той с мен. Моментите, които имахме с националния отбор, как беше с мен в първия ми ден, показваше смирение, всичко това го прави още по-велик.

Изминаха повече от три седмици и едва сега започвам да разбирам: аз съм световен шампион. Празненствата бяха луди, беше напълно аржентински по този начин, щастлив, но луд. Трудно е да се опише какво е чувството да празнуват пет милиона души, нещо невероятно, нещо, на което се наслаждавате със съотборниците си. Днес, когато гледам видеоклиповете на всички партита, все още се вълнувам. Гледам най-важните моменти от този финал и празненствата всеки ден. Това е нещо, на което ще се наслаждавам до края на живота си", сподели Ромеро.

Ромеро, Меси и другите им международни колеги вече се завръщат в местните игри със съответните си клубове. "Шпорите" се борят за топ 4 на фона на паузата за Световното първенство, докато се отправят към лондонско дерби с Фулъм, след като спечелиха само един от последните си пет мача във Висшата лига.