Отборите на Олимипк Марсилия и ПСЖ направиха равенство 0:0 в голямото дерби на Франция, белязано от сериозно напрежение по трибуните и на терена, предизвикано от домакинските фенове на "Стад Велодром".

На два пъти играта трябваше да бъде спирана, тъй като звездата на ПСЖ Неймар бе замерян с бутилки, докато се опитва да бие корнер за гостите, като и в двата случая се наложи охранителите на стадиона да държат пластмасови щитове пред бразилеца, за да може той да изпълни ъгловия удар. През второто полувреме мъж нахлу на терена и постави двете си ръце на гърба на Лионел Меси.

БГНЕС
10 снимки

На терена също имаше напрежение - голове и за двата тима бяха отменени след намеса на ВАР, а защитникът на парижани Ашраф Хакими бе изгонен с директен червен картон след професионален фал срещу Ченгиз Юндер. Докато главният съдия Беноа Бастиен се консултираше с ВАР за крайното решение за картона на Хакими, той бе заслепен с лазер от трибуните.

Най-доброто положение за гол през тима на Маурисио Почетино се откри пред Меси, но неговият изстрел с глава срещна напречната града и по този начин аржентинецът продължава да търси първия си гол в Лига 1. За Марсилия малко преди края Конрад де ла Фуенте имаше добър шанс да се разпише, но не успя да реализира.

След това равенство ПСЖ остава убедително начело в класирането на Лига 1 без загуба в 11 мача през сезона и със седем точки преднина пред втория Ланс, докато Марсилия заема 10-та място в подреждането с актив от 18 точки, десет по-малко от парижани.