Пари Сен Жермен се провали у дома срещу последния Клермон и не успя да спечели, завършвайки 1:1.

Килиан Мбапе бе оставен отново на резервната скамейка от Луис Енрике. 

Статистика ПСЖ Клермон

източник: Sofascore

Клермон откри резултата в 32-а минута с голяма доза късмет след удар на Кейта и рикошет в крака на Угарте. Това бе негов първи гол с екипа на гостите.

В края на първата част все пак ПСЖ успя да прати топката в мрежата, но попадението бе отменено. Сини Маилу мислеше, че е реализирал първото си попадение в Лигата, но решението на арбитъра бе срещу него.

Килиан Мбапе влезе в игра в средата на второто полувреме, но като цяло домакините не промениха много представянето си. Тимът не направи достатъчно, за да заслужи трите точки. Все пак в 85-а минута Гонзало Рамос изравни след двойно подаване с Килиан Мбапе, реализирайки своя четвърти гол в също толкова поредни домакински мача за парижани. За Мбапе това бе шеста асистенция за сезона. 

Равенството обаче не променя драматично ситуацията наПСЖ в класирането. Тимът е лидер в Лига 1 и има аванс от 13 точки на върха в класирането, докато Клермонси остана на последната позиция.

Снимки: БТА
25 снимки

Ето как се разви срещата:

Пари Сен Жермен започна срещата по-активно, целият състав на Клермон е подреден пред наказателното си поле. Наложи се ранна смяна в състава на ПСЖ. Нурди Мукиеле се контузи и бе заменен от Хакими. А малко след появяването му на терена, той излезе на чиста позиция, но изстрелът му бе спасен от Масамба Ндиай. 

След 30 минути футбол на "Парк де Пренс" предимството на домакините бе осезаемо, но липсваха чистите положения. Владението на топката бе около 70% за парижани, но те можеха да се похвалят само с един точен изстрел. 

Гол! 0:1! Клермон поведе в 32-а минута. Истинска суматоха в защитата на ПСЖ даде възможност на Кейта да стреля към вратата, топката рикошира в крака на Угарте и влетя в мрежата. Резултатът стана 1:0 за гостуващия тим. Това бе първа добра възможност за тима на Клермон в двубоя. Интересното е, че гостите са повеждали в резултата само 3 пъти при своите гостувания в Лигата, но във всеки от тези случаи не са губили - имат 2 победи и 1 равенство. В същото време столичани само четири пъти са позволявали да допуснат първия гол в домакински мач и имат само една победа в тях.   

В 43-а минута ПСЖ имаше претенции за игра с ръка, които не бяха уважени от съдията Гаел Ангула. Нападателят на домакините Маркос Асенсио стреля с глава, топката се удари в ръката на Максимилиано Кофрие от близка дистанция, но ВАР-арбитрите подкрепиха решението на главния съдия. 

В края на първата част все пак ПСЖ успя да прати топката в мрежата, но попадението бе отменено. Сини Маилу мислеше, че е реализирал първото си попадение в Лигата, но решението на арбитъра Гаел Ангула бе срещу него. ПСЖ имаше отбелязани общо 31 гола през първите полувремена на мачовете в Лига 1, но конкретно в този двубой това не се случи и на почивката гостите водеха с 1:0. 

Пари сен Жермен има един случай, в който тимът е губил на почивката в Лига 1 и тогава столичани не стигнаха до победата, завършвайки наравно. На почивката Луис Енрике не направи промени в състава на домакините.  

В 57-а миунта груба грешка на вратаря на гостите Масамба Ндиай можеше да доведе до изравнително попадение, но капитанът на домакините Данило пропусна от чиста позиция. Малко след това Хакими стреля в гредата. Десният краен бранител получи подаване от Сени Маюлу, но не успя да прати топката в мрежата. Натискът на домакините ставаше все по-сериозен.   

Дойде време и за смените. На терена се появиха Килиан Мбапе, Маркиньос и Кан-Ин Ли.

Точно след като изминаха 70 минути футбол, ПСЖ пак бе спрян от гредата. След изпълнение на ъглов удар, изстрел от дистанция на Хакими бе париран от Масамба Ндиай, а при първата добавка Гонзало Рамос намери гредата, след което и удар на Мбапе с глава отиде в ръцете на стража на гостите. Натискът на домакините ставаше все по-сериозен. 

Гол! 1:1! Гонзало Рамос изравни в 85-а минута. Нападателят направи чудесно двойн оподаване с Килиан Мбапе и успя да завърши точно. Поне петима бранители на Клермон не успяха да направят нищо срещу тази комбинация. Гонзало Рамос има вече 4 гола в последните 4 домакински мача на ПСЖ, а това попадение бе под номер 8 изобщо за сезона от нападателя. 

ПСЖ - Клермон 0:1

0:1 Кейта 32

1:1 Гонзало Рамос 85

Състави:

Пари сен ЖерменАрнау Тенас – Норди Мюкиеле, Данило Перейра, Милан Скринар, Йорам Заг – Карлос Солер, Угарте, Сени Маюлу – Марко Асенсио, Ганзало Рамос, Коло Муани

Треньор: Луис Енрике

КлермонМасамба Ндиай – Максимилиано Кофрие, Крислен Матсима, Анди Пелмар, Нето Боржес – Йоан Гастиан, Абиб Кейта, - Джим Алевина, Мохамед-Чам Сарачевич, Йоан Манян - Шамар Никълсън

Треньор: Ерик Роа