Тежки последни месеци са задават за Килиан Мбапе в ПСЖ. Нападателят  отново бе заменен в дербито с Марсилия (2:0) и този път показа недоволството си от решението на треньора Луис Енрике. Медиите във Франция пък разкриха, че при напускането си на терена е казал "кучи син", очевидно визирайки треньора Луис Енрике. Веднага след смяната си Мбапе се прибра в съблекалнята, а не както обикновено - на скамейката. 
 
С ПСЖ Луис Енрике може да е непобеден в Лига 1 от 7 ноември, да е полуфиналист в Купата на Франция и четвъртфиналист в Шампионската лига, но не се наслаждава на тихи и спокойни дни във френската  столица. И вината за това е сложната му история с Килиан Мбапе, който вече не се чувства недосегаем в отбора. А това е радикална промяна в статуса на играч, свикнал да вижда как ПСЖ се отказва от всичко заради него от 2017 г. насам. Този сезон Килиан има 38 гола и 8 асистенции в 38 мача за ПСЖ във всички турнири.
 
Луис Енрике обаче запази самообладание и предпочете да не коментира скандала пред медиите.
 
„Не видях нищо. Нищичко. Една и съща музика всяка седмица, уморително е. Аз съм треньорът, аз вземам решенията и ще го правя до последния си ден в Париж. Вземам тези решения, за да направя отбора си по-добър. Не ме интересува, ако не ги разбирате", заяви Енрике веднага след дербито.
 
Случилото се на мача с Марсилия обаче явно е накарало испанския специалист да напомни на играчите си, че трябва да загърбят егото и че той е единственият, който решава кой да играе и колко. Накрая заявил още, че само треньорът е незаменим в този отбор, освен ако президентът Ал-Хелаифи не реши друго. Твърда реч, но остава да видим дали ще издържи до края на сезона, особено при евентуално отпадане в Шампионската лига.