Спортният директор на Пари Сен Жермен Антеро Енрике губи почва под краката си, след като първо треньорът Томас Тухел публично обяви своето недоволство от неговата работа през летния трансферен прозорец, а сега и някои от футболистите си позволиха да се изкажат негативно срещу него.

Тухел първи се осмели да изрази своето възмущение от трансферната политика на Енрике, който не успя да му осигури нужните нови попълнения. В последния ден от трансферния пазар Пари Сен Жермен изненадващо привлече Хуан Бернат от Байерн Мюнхен и Ерик Максим Чупо-Мотинг от Стоук Сити. Това изобщо не се хареса на германския треньор на парижани, който искаше съвсем различни футболисти.

Тиаго Силва, Анхел Ди Мария, Адриен Рабио и Алфонс Ареола се превърнаха и в първите футболисти, които гласно изразиха своето недоволство от работата на Енрике. Не случайно се говори, че е четиримата могат да напуснат „Парк де Пренс“.

Договорите на Рабио и Ареола изтичат и бъдещето им в клуба все още не е ясно. И двамата искат да напуснат отбора, тъй като не могат да се разберат с Енрике за техните условия.

Майката на Рабио, която е и негов агент дори нападна спортния директор на ПСЖ чрез медиите заради поведението му.

Спортният директор Енрике може да загуби доверието на шефа Насер Ал-Келайфи и да бъде уволнен още преди края на годината.