Лионел Меси пристигна във френския футбол през лятото на 2021 г. сред много шум, като седмата Златна топка беше осигурена малко след сключването на тази сделка. Аржентинецът спечели Световната купа по време на престоя си в ПСЖ, като същевременно регистрира 31 гола и 34 асистенции в 72 мача, но бяха зададени въпроси дали е отдаден на колективната кауза, след като се говори, че е взел решение да напусне отбора след края на сезона. Феновете в Париж изляха разочарованието си в посока на Меси, като към него се изсипаха още освирквания от трибуните по време на победата с 5:0 над Аячо в събота.

Данило каза пред Canal Plus, че е видял знаменития си колега подложен на такива подигравки: Да, трудно е, защото виждаме, че съотборници биват освирквани. Боли, той е съотборник и всички сме заедно. Ако трябва да освирквате, това е целият отбор. Но всичко е наред; ние продължаваме, имаме шампионат, който трябва да спечелим и това е важното.

Ренато Санчес, друг колега на Меси във френската столица, също сподели своето мнение за ситуацията: Да, мисля, че е малко трудно за всички и особено за Лионел, защото нито един играч не оценява този момент. Но това е ситуация, която не можем да контролираме. Малко му е трудно. Но не е моя работа да говоря за тази ситуация. Ако трябва да остане в ПСЖ? Попитайте него.