Участието на Пари Сен Жермен в Шампионската лига през следващия сезон отново е под въпрос.

Според информация на авторитетното френско издание L’Equipe разследването срещу клуба за нарушаване на правилата на финансовия феърплей ще бъде възобновено, след разкритията на Football Leaks. В случай, че се докаже, че парижани са злоупотребили, ги грози изключване от надпреварата на богатите.

Както е известно, по-рано се появиха информации, че ПСЖ, както и Манчестър Сити, са получили подкрепа на много високо ниво, за да не бъдат наказани за въпросните злоупотреби. От Европейската централа не чакаха дълго, за да заявят готовността си да преразгледат случаите въз основа на възникналите нови данни.

Твърди се, че от Централата ще преразгледат отново трансферите на Неймар от Барселона ( 222 милиона евро) и Килиан Мбапе от Монако (180 милиона евро). От УЕФА щели да следят как са се осчетоводявали година по година разходите, отчитайки и амортизациите по трансферите. Отделно от споменатите амортизации и заплатите на всеки един от двамата, ПСЖ трябва да е генерирал приходи в размер на 150 милиона евро годишно, за да балансира сметките.

Килиан Мбапе и Неймар

източник: Gulliver/Getty Images

От Европейската футболна централа са уверени, че правилата за финансовия феърплей са големи. Оттам сочат, че в седемте години, в които системата се прилага, резултатите за европейския футбол са големи, а печалбата се равнява на 600 милиона евро.

Още новини: 

Манчестър Сити заплашен с изхвърляне от Шампионската лига

ПСЖ отново попадна под ударите на закона