Новият старши треньор на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино може да помогне за възраждането на самоличността на клуба, смята спортният директор на парижани Леонардо. Томас Тухел бе уволнен през декември, като бившият мениджър на Тотнъм Почетиного замени в началото на тази година.

Леонардо смята, че е от решаващо значение за Почетино да гарантира, че ПСЖ има ще има своя собствена философия, но призна, че това ще отнеме време.

„Мисля, че е важно да се утвърди стил на терена, защото ПСЖ трябва да има своята идентичност“, каза той пред „France Football“.

„Това не се случва за няколко седмици, а за няколко години. И мисля, че Почетино може да ни позволи да усъвършенстваме това и да се свърже с ДНК-то на клуба“, допълни още Леонардо.

Директорът заяви, че решението за уволнение на Тухел би трябвало да е толкова малка изненада за бившия треньор на Борусия Дортмунд.

„Ние знаехме, както и той [Тухел], че ще бъде трудно да подновим договора му в края на сезона. Но решихме да изпреварим малко събитията. Не сменихме треньора, за да се изфукаме, че можем да го правим. Не мисля, че това трябва да е изненада за Тухел. Не за първи път обсъждахме ситуацията заедно. Може би той вече не ме разбираше“, допълни още Леонардо.

ПСЖ е лидер в таблицата на Лига 1 преди да приемат Монпелие този петък.