Ръководството на Пари Сен Жермен има сериозни колебания дали да предложи нов договор на ветерана Серхио Рамос. 36-годишният испанец бе привлечен с големи очаквания на "Парк де Пренс", но досега не успява да ги оправдае.

Първият му сезон бе кошмарен, като той почти не игра заради контузии. През тази кампания бранителят получава доста повече шансове за изява, но до момента не се представя много убедително.

Рамос има договор с ПСЖ до лятото, но заради колебливото си представяне шефовете на клуба се двоумят дали да му предложат удължаване на контракта. Парижани не са убедени, че испанецът може да бъде полезен в дългосрочен план и към момента везните повече клонят към раздяла през лятото, твърди журналистът Лоик Танзи.

Друг проблем, който стопира преговорите за подновяване на договора на ветерана е фактът, че той получава доста сериозна заплата в размер на 6 милиона евро на година. Все пак в ПСЖ си оставят вратичка, че може да му предложат удължаване на контракта на по-късен етап от сезона, в зависимост от това дали са доволни от неговото представяне.