Легендарният бивш треньор на Арсенал Арсен Венгер сподели, че е доволен от новината, че голямата звезда на Пари Сен Жермен Неймар ще остане във френската столица поне до идното лято.

Венгер говори по редица теми в интервю за BeIN Sports, като една от тях неизбежно щеше да бъде и голямата тарнсферна сага за бъдещето на бразилската мегазвезда. Въпреки спекулациите през цялото лято, че Неймар ще се завърне в Барселона, това по всичко личи няма да се случи. 

"Неймар е сред най-добрите играчи в света и се радвам, че ще остане в Пари Сен Жерман. Когато имаш толкова добър играч и го загубиш по правило след някоя друга година ще загубиш и следващия най-добър в състава си, а именно Килиян Мбапе", коментира Венгер. 

"Трудно е да си набавиш играчи, които да правят разликата на това ниво, даже и да имаш много пари. Още по-трудно е да ги задържиш обаче. За да сториш това, трябва да покажеш на играча, че ти си важен за него, а не да се опитваш по всякакъв начин да възпираш негов трансфер на сила", завърши французинът.