Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер сравни звездата на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе с легендата Пеле. Нападателят на френския шампион спечели три титли от Лига 1, а все още е само на 22 години.

Той е непрестанно свързван с трансфер в Ливърпул или Реал Мадрид, след като му остават само още 18 месеца от настоящия му договор с клуба от „Парк де Пренс“.

Венгер, който е настоящ ръководител за футболното развитие във ФИФА, заяви пред Le Parisien:

„След пет години Килиан ще бъде на върха на света. На върха на света в Париж или в Мадрид. И се надявам да е спечелил една или няколко „Златни топки“ дотогава. Килиан не трябва да поставя ограничения върху себе си. Казах, че има прилики между него и Пеле. Той е добър пример за подражание. Пеле игра на четири световни купи и спечели три. Килиан на 22-годишна възраст вече е играл на едно Световно първенство и го е спечели“, заяви Венгер пред „Le Parisien“, който в е настоящ ръководител за футболното развитие във ФИФА.

Венгер добави още, че очаква френският национален отбор да защити титлата от Световното първенство в Катар през 2022 година.

„Френският национален отбор, който спечели Световната купа с много млади играчи, има всичко, за да спечели и следващия голям форум“.