Френският вицешампион Пари Сен Жермен води преговори със Зинедин Зидан за това той да стане следващият треньор на клуба, твърди „Le Parisien“. Бившият наставник на Реал Мадрид, който според информациите е отхвърлил оферта от страна на Манчестър Юнайтед, все по-силно е свързван с поста на „Парк де Пренс“, тъй като бъдещето на Маурисио Почетино изглежда все по-несигурно.

Вчера се писа, че спортният директор на ПСЖ Леонардо е провел разговор с аржентинеца. Срещата е станала в понеделник около 22:00 часа в хотела, където Почетино живее, откакто пое парижани в началото на януари. Аржентинецът обаче „на пръв поглед“ не е изявил желание да си тръгне от френската столица, за да поеме Манчестър Юнайтед.

Сега обаче „Le Parisien“ твърди, че по-рано този месец в Париж са се провели разговори с участието на Леонардо, Жан-Клод Блан и Зидан. Първата среща между двете страни се е състояла още миналото лято, въпреки че преговорите не са били успешни, тъй като легендата на Франция току-що бе напуснал Реал Мадрид след тежък сезон и се е нуждаел от малко почивка.

Изданието допълва още, че намерението на ПСЖ е Зидан да застане начело на тима от следващото лято, като се твърди, че новите преговори вече са започнали. Източник, близък до ПСЖ, е потвърдил пред френското издание, че преговорите със Зидан напредват през последните дни, но предстои да се разбере дали ще се ускорят в следващите часове.

Зидан също е постоянно свързван с работата в националния отбор на Франция, след като настоящият селекционер Дидие Дешан ще се оттегли след Световното първенство през 2022 година.