Колко ли хора могат да се похвалят с чиста годишна заплата от 9.3 млн. евро на 20-годишна възраст? Един обаче със сигурност може - това е звездата на Пари Сен Жермен и вторият най-скъп футболист в историята Килиан Мбапе. 

Макар току-що излязъл от тийнейджърска възраст, той издава биографична книга. И в нея се разкрива възнаграждението му, което към края на настоящата кампания в Лига 1 е 20.7 млн. евро бруто. След облагането с данъци, които във Франция са с много брутална ставка, чистите му пари са 9.3 млн. евро за отминаващата си кампания. 

Това е увеличение на заплатата му с внушителните 1400% в сравнение с първата му такава като професионален футболист, която получи през 2016 г., носейки екипа на Монако. А за следващия сезон парите му ще се увеличат дори повече, защото такава е клаузата в договора му. 

Така в края на сезон 2019/2020 Мбапе ще вземе брутно възнаграждение от 22.3 млн. евро, което след облагането с данъци ще надвиши 10 млн. евро. Това ще го нареди сред най-скъпоплатените играчи в света, а според законите на някои държави едва ще е навършил пълнолетие...