Вече не е тайна за никого, че времето на Маурисио Почетино в ПСЖ изтича. Феновете на парижани са разочаровани от престоя на аржентинеца, който може да бъде обобщен с мизерен срив в Шампионската лига. Спечелването на титлата в Лига 1 не допринесе кой знае колко за успокоението на феновете, тъй като много от тях напуснаха стадиона, а тези, които останаха, избраха да се подиграват или да освиркват бившия наставник на Тотнъм и неговите момчета. В допълнение, нокаутът за Купата на Франция още повече разгневи привържениците. 

На хартия Почетино разполагаше със звезден отбор, който мнозина са виждали само в електронните игри, и имаше достъп до удобно богатство. Мечтаната европейска слава обаче отново избяга. 

13 снимки

Да командваш хора с голямо его 

Най-великото атакуващо трио, събирано някога? От първия ден имаше съмнения за това как ще сработи. Кой е основната фигура? Кой е третото колело? Кой въобще би приел да бъде? Френският национал бе първият, който заяви гласно, че ситуацията не го устройва

Разходите за месечните възнаграждения в ПСЖ са почти 10 пъти по-високи от средните за Лига 1. Голяма част от тях се дължи именно на Неймар, Килиан Мбапе и Лионел Меси. Триото притежава такава власт в клуба, че Почетино призна, че триумвиратът е на практика несменяем по време на мач. 

БГНЕС 
32 снимки

"Те са най-добрите в света. Защо да ги сменям? Дори да не играят както се очаква, с таланта си могат да решат мач по всяко време. Не можеш да се държиш с подобни футболисти, както с останалите. Те са различни", заяви аржентинецът пред "Екип".

Тези мили думи съвсем не значеха, че всичко между специалиста и звездното трио е наред. Още през септември Меси пренебрегна Почетино, след като бе сменен. Последва спор между Неймар и Мбапе преди мача срещу Манчестър Сити в Шампионската лига, а в медиите изтекоха кадри на ядосания французин. Скандал, с който Почетино не успя да се справи. 

Gulliver/GettyImages
54 снимки

Протестите на феновете 

Празните места на "Парк де Пренс" се превърнаха в честа гледка. Мнозина отказаха да гледат Меси и компания, въпреки спечелването на шампионата. За феновете титлата във Франция отдавна не е достатъчна, а ултрасите на клуба и медиите в страната озаглавиха успеха "Звезди без блясък". 

"Никога не сме се притеснявали от никого, много сме щастливи. Никой не може да ни развали удоволствието. Правим доста жертви и искаме да оставим името си в историята", заяви Мбапе. 

Почетино се опита да успокои гневните привърженици, като уважи тяхната "свобода на изразяване", но фенската маса прие изявлението му като прах в очите. 

"Бих искал феновете да са на наша страна, но за съжаление това не е така. Не можем да направим нищо по въпроса. Тъжно е, че не можем да споделим тази радост с всички. Феновете я заслужава", каза специалистът. 

За скъсването на връзката фенове - треньор допринесе и фактът, че допреди няколко месеца специалистът все още живееше в хотел в Париж, а семейството му остана в Лондон, което създаде впечатлението, че престоят му далеч не е постоянен. 

Провалът в Шампионската лига 

Поражението на полуфиналите от Манчестър Сити бе едно, но изхвърлянето от Реал Мадрид на осминафиналите бе истински крах за ПСЖ. Макар че никой от собствениците не излезе да го признае, катарските шефове бяха повече от разочаровани. 

Gulliver/GettyImages
54 снимки

"Футболът е да контролираш добре моментите в мача. Вярно е, че се сринахме. Невъзможно е да се обясни", бе изявлението на Почетино след мача. 

На горещия стол се оказа фуболният директор Леонардо, за когото не остана друго, освен да защити плахо Почетино

"Не бива да хвърляме всичко в кошчето, но и не трябва да започваме от нулата всеки път. Целта е да спечелим Шампионската лига." 

Повече от сигурно е, че приказката на Почетино в Париж свърши, но само времето ще покаже кой ще замени главния герой.