Френският шампион Пари Сен Жермен успя да стигне до истинска инфарктна победа с 3:2 при домакинството си на Сент Етиен в среща от 33-ия кръг на френската Лига 1. И петте попадения паднаха през втората част и по-конкретно в последните 15 минути на двубоя.

Попаденията за домакините отбелязаха Килиан Мбапе (79’ и 87’-дузпа) и Мауро Икарди (90’), а за гостите се разписаха Денис Буанга (78’) и Ромен Амома (90’).

20 снимки

Първата опасна ситуация бе на сметката на домакините. В 20-ата минута Килиан Мбапе бе изведен добре в наказателното поле, но стреля встрани от вратата.

Малко след това Андер Ерара също изведе световния шампион с хубав пас сам срещу вратаря, но нападателят не можа да овладее и топката му бе изчистена.

Удар на Пабло Сарабия от свободен удар разтресе гредата в 30-ата минута.

Играчите на Клод Пюел отговориха с добра атака с дълго подаване, което изведе Уаби Хазри сам срещу вратаря, но попадението му бе отменено поради засада.

Три минути преди края на първото полувреме парижани претендираха за дузпа, след като Килиан Мбапе отне топката, навлезе в наказателното поле, но бе фаулиран, едва след като топката вече бе изстреляна и съдията не отсъди наказателен удар.

Второто полувреме предложи равностойна игра, но истинската драма настъпи в последната четвърт от двубоя.

Първо, в 77-ата минута Сент Етиен успя да поведе в резултата, когато се разписа Денис Буанга, след като засече на първа греда центриране отляво на Мигел Трауко.

Само две минути след това обаче ПСЖ изравни. Андер Ерера изведе по отличен начин отляво в наказателното поле Килиан Мбапе, а нападателят пое отлично топката и с хубав удар я парти покрай вратаря Етиен Грийн за 1:1.

В 87-ата минута парижани стигнаха до пълния обрат, след като отново Мбапе бе точен, този път от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на вратаря именно срещу откъсващия се сам Мбапе в наказателното поле.

Когато домакините се успокоиха, че водят в резултата, Сент Етиен шокира тима на Маурисио Почетино във втората минута от добавеното време. Буанга проби отляво, стигна до наказателното поле и шутира, Серхио Рико спаси, но на далечната греда Ромейн Амома бе оставен непокрит и от съвсем близо успя да вкара топката във вратата за 2:2.

Това обаче не бе всичко от този спектакъл. Буквално в последните секунди на срещата ПСЖ стигна до така важната победа. Анхел ди Мария центрира отдясно в наказателното поле, където на далечната греда се извиси резервата Мауро Икарди и с глава реализира за крайното 3:2.

По този начин Пари Сен Жермен продължава борбата си с Лил за титлата в Лига 1. Парижани остават на второто място с актив от 69 точки, на само една от лидера Лил. Сент Етиен остава на 13-а позиция с 39 точки.