Разлъката между Неймар и Пари Сен Жермен се очаква да бъде новината на трансферното лято. От две седмици испанските вестници са категорични, че футболистът е на път към Барселона и двете страни са се разбрали за всички детайли по договора с личните условия. 

Съвсем доскоро това изглеждаше като нещо налудничано. Но излиза, че бразилецът е планирал бягството си от "Парк де Пренс" от доста време насам. Според вестник "Ас", нападателят започнал да крои планове как да се разкара от френската столица още на рождения си ден на 5 февруари. 

Тогава на поредното мегапарти присъствал и агентът Пини Захави, който движи в сянка куп големи сделки в света на футбола. Точно тогава израелецът получил задачата от Неймар и баща му да уреди напускането на ПСЖ, по възможност в посока Барселона. 

Футболистът бил изтощен психически от непрестанните критики по негов адрес от фенове, специалисти, дори съотборници в Париж. Точно тогава осъзнал, че първоначалното напускане на каталунската столица е грешка и поискал да се върне. 

Според вестник "Ас", вече връщане назад няма и Неймар е готов дори да обяви стачка, но само и само да се разкара от ПСЖ. Надеждите са, че до седмица всичко ще приключи и всички заинтересовани страни по сделката - клубове, играч, партньори, агенти, представители и всякакви останали по-дребни и по-едри риби по веригата - ще останат доволни от предложените условия. 

От вестник "Спорт" побързаха да обявят, че бащата на футболиста вече пътува към Испания за сключване на сделката, но той отрече подобно нещо, тъй като има важна работа да представлява сина си по време на турнира Копа Америка. Бразилия е на полуфинал срещу Аржентина и целият футболен свят е вперил погледи в предстоящото зрелище.