Името на Неймар отново е в световните спортни емисии, но този път не заради изпълненията си на терена. Бразилецът може да бъде наказан сериозно за действията си след финала за Купата на Франция, който парижани загубиха изненадващо от Рен. Тимът на Томас Тухел пропиля аванс от два чисти гола, за да допусне поражение от „червено-черните”, които триумфираха с третия си трофей от този турнир.

Неприятният инцидент се случи докато бразилецът се качваше по стълбите на трибуните, за да вземе медала си за участието във финала. Един от феновете в близост до стълбите реши да снима звездите на Пари Сен Жермен, но това не се хареса на Неймар. Нападателят избута телефона на привърженика, последва размяна на няколко реплики, преди бразилецът да понечи да удари фена.

 

 

19-годишният Муса Диаби, който вървеше зад Неймар се опита да предотврати по-сериозен инцидент. Случилото се веднага плъзна в социалните мрежи, а видео от телефона на фена, снимал Неймар, също се появи в Twitter. Привърженикът също твърди, че е бил ударен от футболиста, въпреки че от записите това не си личи много ясно.

Инцидентът идва само ден, след като Неймар бе наказан с 3 мача в Шампионската лига, за нецензурен език по време на загубата от Манчестър Юнайтед през март.