Френският шампион Пари Сен Жермен записа на пръв поглед рутинна победа над Тулуза, но тя може да се окаже пирова. Наставникът Томас Тухел преживя тежка вечер, защото загуби трима играчи заради травми при успеха с 4:0, а двама от тях са големите звезди в нападение Килиан Мбапе и Единсон Кавани. 

Към тях в лазарета се присъедини и Абду Диало, а ситуацията около Неймар продължава да е неясна заради желанието на бразилеца да напусне. Добрата новина е, че поне той не е контузен и ако все пак реши да остане в Париж до края на сезона, ще може да играе и да попълни липсите в предни позиции. 

Иначе бетонът на гостите от Лазурния бряг издържа до 50-та минута, когато Ерик-Максим Чупо-Мотинг откри резултата, а всичко свърши пет минути след това, когато Матийо Гонсалвеш си вкара автогол. Впоследствие Анхел ди Мария пропиля и дузпа, но в заключителния четвърт час Чупо-Мотинг с втори гол и Маркиньос оформиха погрома над гостите. 

От самото начало на мача парижани налитаха опасно в търсене на гола, а още в 3-та минута Килиан Мбапе направи първия пропуск след самостоятелен пробив. Десет минути по-късно Единсон Кавани напусна с травма, а Чупо-Мотинг получи един от редките си шансове за изява. 

Исиага Сила изпусна една от редките възможности за гостите в тези минути, а до почивката пред тяхната врата вреше и кипеше. Мбапе, Чупо-Мотинг и Ди Мария пропиляха с лека ръка почти двуцифрен брой положения, но гол така и не падна. В 40-та минута принудително терена напусна и Абду Диало. 

Малко след подновяването на играта всичко си дойде по местата. В 50-та минута Ерик-Максим Чупо-Мотинг получи топката в наказателното поле, финтира петима защитници и с хубав изстрел с помощта на гредата се разписа за 1:0. 

Пет минути след това падна и вторият гол в мача, който окончателно уби интригата. Това беше нелеп автогол на Матийо Гонсалвеш и сякаш всичко в играчите на Тулуза се пречупи и те бяха само статисти на терена до края на мача. 

Но въпреки лежерните събития на терена, парижани страдаха в средата на втората част, когато при един пробив Килиан Мбапе се хвана за лявото бедро и се строполи на земята. Той беше изнесен на носилка и тъмните облаци се сгъстиха над главите на всички в треньорския щаб на ПСЖ. 

В 69-та минута домакините получиха дузпа за игра с ръка на защитник на Тулуза при един пробив на Пабло Сарабия. От 11-те метра отговорността пое Анхел ди Мария, но изстрелът му беше спасен от вратаря и класиката се отложи. Но не за дълго. 

Точно четвърт час преди края Хуан Бернат асистира на Чупо-Мотинг, който хладнокръвно отбеляза втория си гол в мача. Последваха куп невероятни пропуски, но и четвърти гол в мрежата на гостите. В 85-та минута Ди Мария качи топката на главата на Маркиньос и той нямаше как да пропусне, оформяйки крайното 4:0. 

Така след тази развръзка шампионите събраха 6 точки и са на третата позиция, с равен актив с втория Лион и на три зад лидера Рен, който е единствен с пълен актив от три кръга. Тулуза е в средата на класирането с 4 точки.