Бившият вратар на ПСЖ Кристоф Рево е открит мъртъв в дома си, съобщиха френските медии. Тялото на 49-годишния французин е намерено от негови колеги, които го потърсили, след като не отговарял на обажданията им.
 
Полицията в пристанищния град в Нормандия е започнала разследване на обстоятелствата около смъртта на бившия вратар. При първия оглед не са открити следи, сочещи към предполагане на насилствена смърт, но се очакват резултатите от аутопсията, твърдят френските медии.
 
Рево, който през годините се превръща в изключително популярна фигура във френския футбол, не е имал никакви оплаквания заради здравословни проблеми. Именно заради това новината за смъртта му е шокираща за спортната общественост във Франция.
 
След като прекратява футболната си кариера през 2010 г., Рево работи на различни длъжности във втородивизионния Льо Авър. Той е бил временен треньор, мениджър и спортен директор, а последната му длъжност е била скаут.
 
В Льо Авър започва и приключва кариерата си на футболист. Най-паметен за феновете е престоят му в ПСЖ в периода 1996-98 г. С парижани печели купата на Франция и купата на Лигата през 1998 г. Носил е екипите още на Рен и Тулуза.