Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас отново заяви, че държавните отбори Манчестър Сити и Пари Сен Жермен представляват опасност за футбола и трябва да им бъде наложен стриктен финансов контрол, за да не убият останалата конкуренция във футбола. Той беше гост в "Тотал Футбол Шоу" по местна телевизия и започна с трансферите на Сити и Пари Сен Жермен.

Тебас, който редовно е говорил против тези два отбора, сега обяви въпросните два тима за нарушаващи правилата и застрашаващи феърплея в Европа. И двата отбора са собственост на компании, които са свързани с държавната власт в ОАЕ и Катар. "Сити Футбол Груп", реалният собственик на Манчестър Сити, се контролира на 87 процента от "Абу Даби Юнайтед Груп". Парижани пък са под контрола на катарската кралска фамилия от 2011-а година.

"Тези държавни отбори са опасност за футбола и за финансовия феърплей както никога досега. Те оперират на пазара извън правилата и рискът да се получи инфлация на нивото на финансов феърплей е огромен, заяви Тебас.

"Управляващите футбола в Европа трябва да прозрят опасността, която тези два отбора отправят към местните първенства", завърши президентът.