Манчестър Сити и Пари Сен Жермен разрушава европейския футбол като вдига цените на играчите с държавно спонсорирани пари. Това е мнението на президента на испанската Ла Лига Хавиер Тебас, който разкритикува липсата на регулации от страна на УЕФА.

Тебас от дълго време критикува притежавания от шейха на Абу Даби Мансур клуб като наскоро изрази съмнение, че Сити и Пари Сен Жермен ще бъдат санкционирани от европейската централа, въпреки заплахите за едногодишно наказание за нарушаване на финансовия феърплей.

"Проблемът с ПСЖ и Сити е, че те са държавно ръководени клубове: единият с петролни пари, другият с пари от газ. Разрушението, което се случва в европейския футбол е огромно, защото те напомпват пазара, така че клубовете трябва да плащат абсурдни суми, за да задържат играчите си."

Според Тебас е необходима нова система в Европа, която да балансира силите. "Аз съм в подкрепа на регулация на сектора, който да не е на милостта на финансите. Всички пари, които са генерирани извън този сектор, формират недостижима пропаст."